Waterstofraket

waterdstofraket

Knalgas raket waterdstofraket

waterstofraket

 

 

Knalgas is een mengsel van waterstof en zuurstof in de verhouding 2 :1. Zoals de naam zegt is het explosief.  Als het ontbrand onstaat er gewoon weer water. Hoe maak je knalgas. Uit water. Door water onder stroom te zetten valt het uit elkaar in de twee delen. Aan het water voegen we een beetje zout toe. Opgelost geef het ionen in het water zodat de stroom er gemakkelijk door heen kan. Voeg niet te veel zout toe anders onstaat er chloor en natrium hydroxide die je elktrode aantasten en het gas minder explosief maakt.

Neem een pipet of een buisje met een smalle opening. Maak in de zijkant twee gaatjes voor de elktrode. De grafietstift van een hard potlood werkt heel goed. Plak de stiftjes vast met een plakbandje omkortsluiting te voorkomen. Vul het buisje tot de rand met zout water.

Neem nu nog een buisje. iets groter dan de opening waar het gas uit komt. maar niet zo groot dat het water eruit stroomd. Een afgeknippte pipet werk prima. Vul deze met water zo vol mogenlijk en plaats die op  op de andere buis.

Zet nu +/- 10 volt op de elktrode. er onstaat nu Waterstof en zuurstof. Dit gas drukt het water uit de bovenste buis. Als de buis tot 2/3 gevuld is haal je hem er af. De raket is klaar om gelanceerd te worden. Een batterij werkt maar is snel leeg. iphone lader werk ook prima.

Als onstekking hebben we een oude aansteker met een elktrische onsteker. Ik heb de uiteinde van de contacten verlengt met met twee stijve ijzerdraadjes.

Steek die in de pipet met het gasmengsel en dan 1 , 2 ,3 knal.

waterstofraket 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *